IFM a inaugurat a doua fabrică în Sibiu. Compania produce senzori „made in Romania” de un miliard de lei

Aproximativ 75 de milioane de euro au investit germanii de la ifm în fabricile din Sibiu, punctul culminant fiind noua fabrică, inaugurată marți, 23 mai. Nu este o simplă hală de producție, ci o clădire sustenabilă, singură în Europa, conform administratorilor companiei, care a primit din partea organismului de certificare germană a clădirilor sustenabile medalia de aur. La ceremonia de inaugurare, investitorul german a mai anunțat că pentru următorii 10 ani mai are în planificare investirea a altor aproximativ 100 de milioane de euro.

Prezentă în România cu trei societăți comerciale – una de vânzări (ifm electronic) și două de producție (ifm efector din 2015 și ifm prover din 2017) -, investitorul german ifm a adunat astăzi la a doua locație din Zona Industrială Vest a Sibiului reprezentanții businessului sibian pentru a prezenta noua bijuterie din vestul Sibiului. Este vorba despre un nou sediu în care vor activa diviziile de vânzări și producție împreună, într-o clădire „verde”, care produce mai mult decât consumă.

În primul pas s-au executat un prim modul de producție, depozitul și spațiile administrative cu o suprafață desfășurată de 13.000 mp, urmând ca în următorii 2 ani să fie construit al doilea modul, iar în următorii 10 ani investitorul să ajungă la patru module de producție.

Responses